Imagini și fapte despre delfin cu filare

Spinner delfinThe Spinner Dolphin ( Stenella longirostris ) este un delfin relativ comun întâlnit pe tot globul; cu toate acestea, starea de conservare a acestei specii este în prezent deficitară în date, deci este încă necunoscut dacă este o specie amenințată sau ne-amenințată. Locuiesc în ape tropicale adânci și apar în toate oceanele care au o temperatură tropicală, în plus, se pot aduna în apropierea țărmurilor, așa cum se întâmplă în Hawaii. Cea mai mare populație de Spinner Dolphin se află între Tropicul Capricornului și Tropicul Racului, deoarece acele ape sunt cele mai potrivite pentru ei. Se crede că delfinul hawaiian sau gri este în pericol din cauza multor practici vechi de pescuit care ar prinde în mod regulat delfinii și ar sfârși prin a-i ucide. Locațiile lor principale sunt împărțite în mai multe subspecii și datorită acestui fapt, împreună cu dificultățile de numărare și catalogare efectivă a acestei specii, populația actuală a lumii este necunoscută, totuși este evident că numărul lor din întreaga lume a fost eliminat dramatic în timpul perioada pescuitului în masă nesigur. De obicei, acestea sunt de un gri închis, cu pete de culoare mai închisă și diferită la coadă, pe spate și pe gât. De asemenea, vor avea, de obicei, o burtă mai deschisă, iar ciocurile sau nasul lor sunt foarte lungi și subțiri și au un vârf întunecat unic, care variază de la fiecare individ. De fapt, acestea sunt cele mai variate în ceea ce privește culorile, deoarece chiar dacă ceea ce s-a spus este obișnuit, de la un delfin la altul, acestea sunt diferit de recunoscut. Cântăresc între 23 și 78 kg și măsoară între 1,2 și 2,3 metri lungime și se știe că se maturizează de la șapte la zece ani, totuși nu se știe cât pot trăi. (dar probabil peste 40 de ani, așa cum este obișnuit în multe alte specii de delfini și cetacee).

O specie foarte activă, se crede că atunci când bărbații caută perechi, ei vor efectua faimoasa lor rotire, care este atunci când sar în aer și se învârtesc în jos. Cu toate acestea, este neconfirmat dacă acest comportament se referă cu adevărat la împerechere, deoarece poate fi, de asemenea, o formă de joc sau de comunicare, deoarece zgomotul produs de trântire va călători mult mai departe în apă decât în ​​aer. Comunicarea lor constă, de asemenea, în a bate palma cu aripioarele, capetele, spatele și, eventual, rotirea menționată mai sus. De asemenea, sunt vocale, cu clicuri și fluiere, împreună cu impulsuri, care le permit nu numai să comunice, ci și prin ecolocalizare, să găsească hrană posibilă. Majoritatea se hrănesc cu pești, meduze, krill, calmar și alte creaturi cu scoici moi - ceea ce este interesant este că, înainte de a se arunca cu capul pentru a se hrăni, vor forma un grup și apoi vor coborî și se vor răspândi în timp ce vor rămâne în comunicare constantă în orice moment. prin clicurile și fluierele lor, chiar dacă sunt la un kilometru distanță. Ele formează destul de mult petreceri de vânătoare care păstrează legătura constantă în caz de pericol de la prădători, cum ar fi rechinii.

Există patru subspecii identificate de Spinner Dolphin:

Stenella longirostris longirostris - Gray's Spinner Dolphin, sau altfel numit Hawaiian Spinner Dolphin, se găsește în apele din Oceanul Pacific central din jurul Hawaii, dar este o subspecie extrem de variantă găsită în întreaga lume - chiar și în Atlantic. Numerele au fost decimate de practicile de pescuit care nu i-au împiedicat să fie prinși și uciși.
Stenella longirostris orientalis - Delfinul filat de est se găsește în apele tropicale din estul Oceanului Pacific.
Stenella longirostris din America Centrală - Spinnerul din Costa Rica, sau altfel cunoscut sub numele de Spinner Dolphin din America Centrală, se găsește în estul Pacificului, aproape de America Latină și nordul Americii de Sud, deși va fi amestecat cu altele.
Stenella longirostris roseiventris - Dwarf Spinner Dolphin, cel mai mic dintre Spinner Dolphins, se găsește numai în Golful Thailandei.

Genul Stenella are în el alte patru specii de delfin, fiind Delfinul cu dungi, Delfinul Clymene, Delfinul pătat Atlantic și Delfinul pătat pantropical. Aparține familiei Delphinidae, care sunt delfinii oceanici. În cadrul familiei Delphinidae există 17 genuri vii cunoscute, variind de la orci până la botul. Delphinidae aparține Superfamiliei Delphinoidea, care are în ea șapte familii vii și dispărute cunoscute și conține specii precum Narwhal, Beluga, marsopi și altele. Delphinoidea aparține subordinului Odontoceti, care sunt balenele dințate și cele mai mari fiind cachalota. Odontoceti aparține Ordinului Cetacea, din care fac parte toate balenele. Există două grupuri nereclasate deasupra ordinului și sub superordine la care sunt membri toți cetaceii; sunt Whippomorpha, care include hipopotamul și Cetartiodactyla, dintre care balenele și chiar ungulatele degetelor de la picioare. În prezent, din cauza confuziilor și a modificărilor necesare, cetaceele pot fi, de asemenea, într-un grup numit Cetruminantia care conține Whippomorpha și, de asemenea, rumegătoarele, cum ar fi vacile. În orice caz, toate acestea aparțin superordonului Laurasiatheria (liliecilor pentru carnivore pentru cai) care aparține infraclasei Eutheria (mamifere placentare), care aparține subclasei Theria (cu excepția monotremelor) care aparține clasei Mammalia (fiecare mamifer viu ).

Fapte interesante despre Spinner Dolphins:

Se scufundă până la 3.000 de picioare pentru a găsi prada, unde nu pot vedea și își folosesc clicurile ca o formă de ecolocalizare pentru a-și vedea mâncarea fără a fi văzuți.

Delfinii filatori se găsesc în multe acvarii din întreaga lume, deoarece pot fi păstrate relativ ușor în condiții favorabile.

Peste două milioane de delfini învârtitori au fost uciși după ce a fost introdus ceea ce se numește pescuit cu plasă de pungă pentru ton, decimând numărul din Pacific și cuvântul larg. Deși datele încă nu sunt acum adunate pentru a ajunge la nicio concluzie, este posibil ca acestea să fie amenințate sau vulnerabile la o posibilă dispariție în viitor și să fie puse în pericol și, de asemenea, sigur că cel puțin o subspecie are într-adevăr nevoie de eforturi de conservare. Populațiile au fost reduse cu un întreg de 80% începând cu anii 1950, iar dacă nu sunt luate măsuri, mai mult de o subspecie ar putea dispărea mai devreme decât mai târziu. Pescuitul cu plasă nu este doar periculos pentru delfinul filat, ci va prinde fără discriminare toată viața marină suficient de mare și îl va ucide fără nicio șansă de evadare. Acest lucru a decimat nenumărate specii de delfini și focene și este una dintre amenințările majore pentru cetaceele rămase în lume de la interzicerea vânătorii de balene.

Imagine a delfinului Spinner de Magnus Kjaergaard, sub licență Atribuire Creative Commons 3.0 neacceptată

Delfinul cu cioc lung, delfinul cu bot lung, delfinul filat este listat ca Dependent de conservare (LR / cd), punctul central al unui program continuu de conservare specific taxonului sau specific habitatului, orientat către taxonul în cauză, a cărui încetare ar fi rezultă ca taxonul să se califice pentru una dintre categoriile amenințate de mai jos într-o perioadă de cinci ani, pe Lista Roșie IUCN a speciilor amenințate

Denumiri pentru delfinul filat
Un tânăr / bebeluș de delfin rotitor este numit „vițel sau pui”. Femelele sunt numite „vacă”, iar masculii „taur”. Un grup de delfini spinner se numește „echipă, școală, păstăi, turmă, alianță (bărbat) sau petrecere (femeie)”.
Țări
Samoa Americană , Angola , Argentina , Australia , Brazilia , Teritoriul Britanic al Oceanului Indian , Birmania , Cambodgia , Camerun , capul Verde , Chile , China , Columbia , Comore , Insulele Cook , Costa Rica , coasta de Fildes , Djibouti , Ecuador , Egipt , Eritreea , Guyana Franceză , Polinezia Franceză , Guatemala , Guyana , Haiti , Honduras , India , Indonezia , Iran , Jamaica , Japonia , Kenya , Kiribati , Coreea, Nord , Coreea de Sud , Madagascar , Malaezia , Maldive , Insulele Marshall , Mauritania , Mexic , Micronezia, Statele Federate ale , Mozambic , Namibia , Nicaragua , Nigeria , Insulele Marianelor de Nord , Oman , Pakistan , Palau , Panama , Papua Noua Guinee , Peru , Filipine , Insulele Pitcairn , Sfânta Elena , Sfântul Vincent și Grenadine , Samoa , Sao Tome și Principe , Arabia Saudită , Senegal , Seychelles , Singapore , Insulele Solomon , Somalia , Africa de Sud , Sri Lanka , Sudan , Surinam , Taiwan , Tanzania , Tailanda , Timor a citit , Tokelau , Tonga , Statele Unite , Uruguay , Vanuatu , Venezuela , Vietnam , Wallis și Futuna și Yemen
Habitate de delfini filatori
Epipelagic (0-200m) , Neritic marin , Oceanic marin și Pelagic



Mai multe animale care încep cu S