Imagini și fapte despre lemur pitic mai mare

Lemur pitic mai mareLemurul pitic mai mare ( Cheirogaleus major ), este un primat mic originar din estul Madagascarului. Cu o lungime de aproximativ 23 cm (fără a include o coadă de aproximativ 28 cm) și cântărește aproximativ 450 de kilograme pentru bărbați și 350 de kilograme pentru femele, aceste lemuri au în principal blana cenușie sau maro mai închisă, cu blana mai deschisă, albicioasă, pe abdomen și pe fețe. Au ochi mari, întunecați, înconjurați de inele negre.

Acest primat mic este probabil cel mai bine cunoscut pentru ochii săi gigantici, care sunt necesari deoarece lemurul pitic mare este nocturn. Lemurii pitici mai mari sunt arborici, ceea ce înseamnă că își petrec o mare parte din timp în copaci, unde construiesc și, ziua, dorm în cuiburi comunale. Noaptea, lemurii devin activi, prădând animale mai mici, gândaci, fructe și sucuri de plante - totuși, în ciuda faptului că trăiesc împreună în trupe, lemurii pitici mai mari își petrec o mare parte din orele lor de veghe singuri.

Trece printr-o perioadă de inactivitate în timpul iernii australe numită torpore (care este similară cu hibernarea, dar diferă mai ales prin faptul că nu durează atât de mult și nu implică o scădere a temperaturii corpului unui animal). Înainte de toropeală, coada lemurului pitic mai mare se umple cu grăsime pentru ao susține pe tot parcursul sezonului. Datorită grăsimii torpor depozitate în coadă, este uneori confundată cu lemurul pitic mai mic, cunoscut și ca lemurul cu coadă grasă, care stochează și grăsime în coadă pentru aceeași perioadă de inactivitate în timpul iernii.

Perechile de împerechere sunt monogame și se împerechează sezonier, cu cele mai multe nașteri în jurul lunii octombrie și sarcini tipice de aproximativ șaptezeci de zile, producând de obicei puiet de doi descendenți. Lemurii pitici mai mari ajung la maturitate după aproximativ un an și sunt maturi sexual în primele zece până la paisprezece luni de viață. Sunt capabili să trăiască până la vârsta de treisprezece ani și sunt relativ abundenți în toată pădurea tropicală estică a Madigascar, bucurându-se de o stare de conservare a LC (Cel mai puțin îngrijorător) de pe lista roșie IUCN. Cu toate acestea, acestea sunt scăzute pe lanțul alimentar, iar prădătorii lor includ mangusta cu coadă inelară , Căpăstru din Madagascar , groapa , tenrecs, civete, păsări nocturne mai mari și șerpi și, ocazional oameni .

Imagine a lemurului pitic mai mare de Adam Britt, licențiată sub Atribuire Creative Commons 3.0 neacceptată

Cuvinte cheie: maro , coadă



Lemurul pitic mai mare este listat ca fiind cel mai puțin preocupat (LR / lc), cu cel mai mic risc. Nu se califică pentru o categorie mai expusă riscului. Taxonii răspândiți și abundenți sunt incluși în această categorie, pe Lista Roșie IUCN a speciilor amenințate

Denumiri pentru lemurul pitic mai mare
Un grup mai mare de lemuri pitici se numește „trupă”.
Țări
Madagascar
Câteva fapte despre
Lemur pitic mai mare

Greutatea adultului : 0,395 kg (0,869 lbs)



Longevitate maximă : 13 ani



Maturitate feminină: 365 de zile

Maturitate masculină: 365 de zile

Gestație: 65 de zile



Înțărcare: 47 de zile

Dimensiunea așternutului: 2

Jack Russell amestecat cu chihuahua

Greutatea la naștere : 0,018 kg (0,0396 lbs)



Sursă: O varsta , sub licență DC

Mai multe animale care încep cu G